.

GEBOUWEN


Verbinding is mijn thema, met name op het niveau van locaties en individuen. Ook in een gebouw zijn de verbindingen essentieel: tussen de bouwmaterialen, tussen verschillende ruimten, tussen gebruiksfuncties. De verbindingen in een gebouw moeten kloppen om te bereiken dat mensen er kunnen doen wat zij willen doen.

CREËREN


Als architect wil ik mij bezighouden met het creëren van verbindende bouwwerken voor mijn opdrachtgevers. Gebouwen en plaatsen waar mensen een rustpunt vinden en van waaruit zij opnieuw verbindingen aangaan – samen leven. Ik wil dat de gebouwen elk op hun eigen schaal bijdragen aan sociale activiteit en individuele beleving, wat volgens mij de basis is voor een leefbare samenleving. "Mensen maken plaatsen en plaatsen maken mensen", aldus Henri Lefebre.

PLAATSEN


In de huidige tijd is er geen eenduidig beeld meer van de wereld waarin je leeft. Iedereen ‘zapt’ zijn leven als het ware bij elkaar: je woont ergens, je werkt ergens, je sport misschien, je heb contact met vrienden en familie, je gaat naar een film of winkel. Zo ontstaat er een reeks van gebeurtenissen die samen je leven vormen en die zich afspelen in een netwerk van plaatsen waar je verblijft.

"Een potlood en een droom kunnen je overal mee naartoe nemen."

James Joyce